SuperSport HNL

Mierez i Osijek pokazali moć; u momčadi kola četiri igrača Hajduka i tek jedan Lokomotive

29.04.2024 u 11:44

Bionic
Reading

Nakon poraza Rijeke na gostovanju kod Lokomotive te nove pobjede branitelja titule Dinama, promijenila se situacija na vrhu ljestvice SuperSport HNL-a

Kraj 32. kola SuperSport HNL-a označio je Rijekin debakl na Kranjčevićevoj. Riječki bijeli su ispustili prvo mjesto na ljestvici porazom od domaće Lokomotive 3:1, a na listu strijelaca upisali su se Robert Mudražija i Martin Šotiček u dva navrata te Jorge Obregon za goste. Usprkos sjajnoj igri samo jedan igrač Lokomotive dobio je svoje mjesto u momčadi kola.

>> Rijeka se izlila u Kranjčevićevoj, pogledajte kako su Lokosi 'pomogli' Dinamu

Osijek je slavio u Gorici s uvjerljivih 3:0 te je igrač utakmice s postignutim hat-trickom bio Ramon Mierez. Hajduk je napokon bio uspješan u Zagrebu, gdje su pobijedili posljednju momčad na tablici, Rudeš, 5:1. Na listu strijelaca upisali su se dva puta Krovinović kao i Pukštas te Nikola Kalinić. Jedini zgoditak Rudeša došao je u 28. minuti autogolom Rokasa Pukštasa, a Josip Brekalo upisao je dvije asistencije i time zaslužio najveću ocjenu ovog kola.

Dinamo je nadoknadio utakmicu zaostatka protiv Varaždina te je slavio s 1:0 na Stadionu Varteks, a jedini strijelac na utakmici bio je Gabrijel Vidović na asistenciju Martina Baturine. Borbu za začelje tablice odigrali su Istra 1961 i Slaven Belupo gdje su domaćini slavili s 3:0 na Stadionu Aldo Drosina pogodcima Eliasa Fileta, Emmanuela Ekonga te autogolom Ivana Suška.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Najbolju ocjenu po Sofascoreu dobili su Ramon Mierez i Josip Brekalo (9.8), dok je drugu najbolju ocjenu dobio Rokas Pukštas (9.0) te su se u momčadi kola pronašla čak četiri igrača Hajduka.

Evo i kompletne momčadi kola: Majkić (Istra 1961), Marešić (Istra 1961), Jelinić (Varaždin), Bernauer (Dinamo), Krovinović (Hajduk), Benrahou (Hajduk), Baturina ( Dinamo), Pukštas (Hajduk), Brekalo (Hajduk), Mierez (Osijek), Šotiček (Lokomotiva).

Više statistika OVDJE.

Team of the Week provided by Sofascore
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore