nije mu lako

Najskuplji je igrač u povijesti Barcelone, a sada ga je privremeni trener ponizio pred suigračima

07.11.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Brazilac Philippe Coutinho u siječnju 2018. godine stigao je u Barcelonu iz Liverpoola, a Katalonci su za njega Redsima platili rekordnih 135 milijuna eura. Toliki iznos platili su još samo jednom, kada su od dortmundske Borussije kupili Dembelea. No, kupovina Coutinha jedna je od najlošijih Barceloninih investicija

Iako je Philippe Coutinho u Liverpoolu igrao na najvišoj razini, prelazak u Barcelonu pokazao se kao promašaj. I za njega, a posebno za katalonski klub, koji je izdvojio i velik novac za odštetu.

Jer od siječnja 2018. godine do danas (op.a. uz jednogodišnju posudbu Bayernu), Coutinho je igrao u tek 101 utakmici i zabio 24 gola. U prošloj prvenstvenoj sezoni odigrao je tek 657 minuta u 12 nastupa, a ove je skupio 402 minute u osam nastupa.

Prema tome, jasno je da se na njega ne računa.

A da je tome tako potvrđuje i situacija s kraja prvog poluvremena subotnje utakmice, u kojoj je Barcelona nakon prvih 45 minuta vodila protiv Celte 3:0, da bi na kraju završilo 3:3.

Naime, privremeni trener Barcelone Sergi Barjuan, jer sada na njenu klupu sjeda Xavi Hernandez, u 43. minuti digao je Coutinha s klupe na kojoj su rezervni igrači i poslao ga na zagrijavanje. Naravno, koje su Sergijeve namjere bile ne znamo, jer Coutinho se, nakon što je odradio trenerove upute opet našao na klupi. I nije dobio priliku.

A nije da nije imao igrati umjesto koga, jer na samom početku drugog dijela zbog ozljede je s terena morao izaći Ansu Fati te bi upravo Coutinho bio logičan izbor za poziciju ofenzivnog lijevog krila.

Doduše, tako se jasno šalje poruka igraču da je 'višak', a oni ovakav postupak doživljavaju kao veliko poniženje.

  • +13
Celta - Barcelona 3:3 (La Liga) Izvor: EPA / Autor: Lavandeira jr