ODLAZI IZ BERLINA

Nenad Bjelica dobio već drugi otkaz ove sezone

06.05.2024 u 15:45

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak, 52-godišnji Nenad Bjelica doživio je sa svojim Union Berlinom još jedan prvenstveni poraz, te su mu čelnici kluba odlučili uručiti otkaz

Nenad Bjelica sa svojim Union Berlinom došao je u zonu ispadanja, što je čelnike kluba itekako zabrinuo te su hrvatskom treneru odlučili dati otkaz, kako bi u zadnja dva kola spasili što se spasiti može.

Doduše, već se ranije pisalo kako će Bjelica po okončanju sezone postati bivši, ali u Berlinu očito više nisu imali strpljenja jer je za vikend Uniod doživio domaći poraz od izravnog konkurenta Bockuma (3:4), te je upravi prekipjelo i , kako javlja Kicker, odmah su odlučili raskinuti s Bjelicom.

Bjelici je berlinski klub bio drugi ove sezone, jer je na početku boravio i radio u Trabzonsporu.

Bjelica je krajem studenoga naslijedio Švicarca Ursa Fischera koji je u Unionu stekao kultni status jer je klub uveo u Bundesligu, a potom je svake godine napravio korak više, a vrhunac se dogodio prošle sezone kada su završili četvrti i izborili Ligu prvaka.

Međutim, aktualna sezona krenula je odmah po zlu i na kraju su se čelnice teškog srca odlučili na smjenu i posao spašavanja statuta bundesligaša dodijelili su hrvatskom stručnjaku.

Bjeličinstart u Berlinu bio je obećavajuć, no uslijedio je skandal u kojem je Bjelica fizički nasrnuo na Leroya Sanea. Tada se već govorilo o smjeni, ali nakon što mu je DFB odrezao tri utakmice kazne, odlučeno je da ostane, ali s vrlo jasnom porukom, još jedno takvo iskakanje i suradnja će odmah biti prekinuta.

Kriza je uslijedila posljednjih tjedana, u deset utakmica ostvarena je samo jedna pobjeda i dvoboj u nedjelju protiv Bochuma bio je koban.