zbog sigurnosti?

Neviđene scene iz Engleske; policajac odredio stranu na kojoj će se pucati penali?!

20.09.2017 u 15:03

Bionic
Reading

Burnley je na svom Turf Mooru u utakmici 1. kola engleskog Liga kupa ugostio momčad Leedsa. Regularni je dio utakmice završio bez pobjednika, bilo je 2:2, a u produžecima nije bilo golova te pristupilo izvođenju penala...

U takvim slučajevima glavni sudac u društvu kapetana obiju momčadi baca novčić, a pobjednik bira stranu na kojoj će se pucati penali. No, na utakmici Burnleya i Leedsa glavni sudac Darren Bond i kapetani nisu imali 'privilegiju' biranja strana.

Prije nego što je Bond pozvao kapetane do njega je došao jedan od policajaca zaduženih za održavanje reda i mira na stadionu te mu naredio da se jedanaesterci moraju pucati na gol iza kojeg je tribina s - domaćim navijačima!

Jasno, ta se odluka 'dežurnog organa' nimalo nije svidjela gostujućem treneru Thomasu Christiansenu. Glasno je negodovao, protestirao kod suca i 'autoritativnog' policajca. No, pomoći nije bilo.

Na kraju domaćin nije uspio ni uz policijski 'poguranac'. Leeds je nakon boljeg izvođenja penala slavio 5:3 i prošao dalje.

Nakon utakmice nitko iz lokalne policije nije ponudio nikakvo objašnjenje, nagađa se kako je dežurni policajac tako odlučio da bi spriječio potencijalne nerede nezadovoljnih domaćih navijača. Procijenio je kako je takva mogućnost vrlo realna...