KUD TO VODI?

Odličan nastup na Euru donio mu transfer iz Engleske u - Kinu!

12.07.2016 u 12:45

Bionic
Reading

Graziano Pelle odlučio je da mu je novac važniji od nogometne karijere i sljedeće dvije godine igrat će za kineski Shandong Luneng, za plaću od 40 milijuna eura...

Golovi 30-godišnjeg talijanskog napadača dotukli su na Euru Belgiju i Španjolsku pa svakako možemo reći da je bio jedna od glavnih zvijezda 'azzurra' na europskoj nogometnoj smotri.

No, čini se da je Pellea promašeni penal protiv Njemačke toliko obeshrabrio da je odlučio pobjeći iz Europe. Naime, napadač Southamptona odlučio je engleski Premiership zamijeniti kineskim nogometom i potpisati za Shandong Luneng.

Razlog? Uglavnom novac i pomalo gubitak vjere u vlastitu sposobnost igranja na vrhunskom europskom nivou. Pelle će za dvije godine u Kini zaraditi 40 milijuna eura, što u prijevodu znači da će mu 'kapati' 1800 eura svaki sat, 44 tisuće eura svakog dana provedenog u Aziji.

No, reprezentativnu karijeru, kao i igrački napredak može zaboraviti, jer Kinezi možda bogato plaćaju, ali klubovi im i dalje igraju naivan i neodgovoran nogomet u kojem sudionici mogu samo igrački nazadovati...