FINALE HMNL

Pogledajte kako je Dinamo pao u Zagrebu i veliko slavlje Dalmatinaca

06.05.2024 u 22:24

Bionic
Reading

Olmissum je trijumfom u zagrebačkom Domu sportova napravio “break” i izjednačio omjer na 1:1 u finalnoj seriji doigravanja za prvaka Hrvatske. U susretu s izuzetno malo izglednih prilika Omišani su dugo držali početnih 0:0, da bi u samoj završnici susreta golovima Bukoveca i Sekulića došli do značajne pobjede.

Kako javlja portal Crofutsal Dinamo je u današnji susret ušao u identičnom sastavu kao i u prvi susret finalne serije. Omišani su pak nastupili bez Josipa Jurline, no u momčad su se vratili Nikola Čizmić i Bruno Žilić.

Zagrepčani su bolje ušli u utakmicu te imaju inicijativu u uvodnim minutama, no bez izglednijih prilika. Prvu konkretniju priliku bilježimo u 7. minuti kada Gudasić s desne strane iz vrlo dobre pozicije ne uspijeva savladati Rozgu. U 10. minuti Konsuo se našao u prilici kada je primio dugu loptu i s lijeve strane se našao sam pred Rozgom, no izostao je kvalitetniji udarac. Minutu kasnije bilježimo prvu prijetnju gostiju. Kustura se odvažio na udarac s distance koji Piplica nogom odbija u korner. Uslijedilo je novo razdoblje inicijative zagrebačke momčadi, gdje izdvajamo vrlo dobar udarac Tihomira Novaka s ruba kaznenog prostora koji sjajn zaustavlja Rozga. Na odmor se otišlo s početnih 0:0 uz dosta “siromašnu” igru, no i u prvom susretu je tako bilo u prvih 20 minuta pa smo u nastavku vidjeli znatno bolju igru i festival golova.

Prvu priliku u nastavku vidjeli smo u 25. minuti kada Omišani gube loptu u svojoj polovici, Dekanić je silovito pucao s 9 metara, a Rozga upisuje novu obranu. Omišani su prvi put u nastavku zaprijetili u 27. minuti kada nakon udarca Kusture i obrane Piplice lopta dolazi do Sekulića, ovaj ostavlja petom za Hrstića koji iz vrlo dobre prilike s vrha kaznenog prostora puca preko gola. Minutu kasnije gosti ulaze u velike probleme te su s dva načinjena prekršaja ušli u bonus. Kako je vrijeme odmicalo postajalo je sve jasnije da se večeras u Domu sportova nećemo nagledati kvalitetnog futsala. U drugom poluvremenu smo vidjeli još manje nego u prvom, te je bilo jasno da će susret odlučiti trenutak inspiracije pojedinca. Taj trenutak dočekali smo nepune dvije minute prije kraja kada su Omišani vrlo dobro prenijeli loptu u protivničku polovicu, proigran je Bukovec uz lijevu aut liniju, a slovenski reprezentativac je prošao pored Postružina, osvanuo sam pred Piplicom i zabio za 0:1.

  • +20
Druga utakmica finala SuperSport HMNL-a: Dinamo i Olmissum Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Nedugo zatim mogao je Futsal Dinamo izjednačiti, no Filip Novak s vrha kaznenog prostora ne uspijeva savladati Rozgu. U posljednjoj minuti Futsal Dinamo prelazi na igru s Perićem u ulozi golmana-igrača, no bez uspjeha. Naprotiv, Sekulić je nakon osvaojene lopte zabio duboko sa svoje polovice u nebranjen gol za potvrdu pobjede Olmissuma. Omišani su tako napravili “break”, izjednačili omjer na 1:1 uoči naredna dva susreta koja su na rasporedu sljedećeg vikenda na omiškom Ribnjaku.

>> Pogledajte videosažetak utakmice.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/tportal