emotivan dan

Potreseni Leclerc zbog tragedije u Spa šutke vozio i pobijedio: Smrt još jedne bliske osobe...

02.09.2019 u 17:14

Bionic
Reading

Charles Leclerc ostvario je na Spa Francorchamps prvu pobjedu u karijeri na dan koji potvrđuje da ovog talentiranog mladića zaista u životu prate tragedije...

Mladi 21-godišnji Monegašanin za volanom Ferrarija napokon je dočekao svoj dan ove nedjelje na Velikoj nagradi Belgije, kada je trijumfirao ispred Hamiltona i Bottasa, no pravo slavlje je izostalo.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Belgije Izvor: EPA / Autor: SRDJAN SUKI

Naime, dan prije dogodila se velika tragedija odmah nakon kvalifikacija Formule 1, kada su na stazu izašli vozači Formule 2, a u stravičnom sudaru Anthoine Hubert izgubio je život.

Za sve francuske vozače u elitnom automobilističkom natjecanju to je bio veliki šok, jer izgubili su vršnjaka i prijatelja koji ih je pratio na njihovom razvojnom putu pa je Gasly plakao u boksu, a silno potresen bio je i Leclerc kojeg takve tragedije čini se prate kroz cijeli život.

Naime, ranije je izgubio jednog od najboljih prijatelja, Julesa Bianchija koji je 2014. godine stradao u Suzuki, u trenucima kad su ovog darovitog Francuza povezivali s mjestom u Ferrariju. Nedugo zatim, Charlesu je preminuo i otac Herve koji je najzaslužniji što je uopće dogurao tako daleko u automobilizmu.

Sve je to utjecalo na mladog vozača Ferrarija koji je potresen utrku u Belgiji odvezao – šutke. Naime, poznato je da vozači mnogo komuniciraju putem radio veze sa svojim trkaćim inženjerima, obično se raspravlja o mnogim tehničkim i taktičkim pitanjima, što Leclerc uopće nije radio. Tek se triput javio u ranoj fazi trke, a zatim bez riječi odvezao svoj bolid do cilja i prve pobjede. Čak od šefova nije tražio niti da mu maknu Sebastiana Vettela koji je neko vrijeme vodio ispred njega, ali na potrošenim gumama. Sami su to napravili.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Ne, mislim da nisam ništa rekao od prvog do zadnjeg kruga. Mislim da ih nisam ništa tražio,' izjavio je Charles Leclerc nakon utrke koji u prvoj pobjedi u karijeri nije mogao u potpunosti uživati.

'Prva pobjeda je dobar osjećaj, ali je teško uživati tijekom ovakvog vikenda,' priznao je nakon prolaska ciljem.

Nadajmo se da je s nesrećom Huberta došao kraj tragedijama oko Leclerca i u automobilizmu općenito, bar u sljedećih desetak godina...