ŠUTNJA JE ZLATO

Što mu je ovo trebalo? U Formuli 1 nije napravio ništa posebno, a nakon ovakvih izjava zatvorio si je mnoga vrata

05.01.2022 u 07:57

Bionic
Reading

Bivši vozač Formule 1 Kevin Magnussen u svojoj knjizi na zanimljiv način popljuvao je Formulu E koju nije želio voziti

Danac je u Formuli 1 bio od 2014. do 2020. Sjedio je u bolidima McLarena, Renaulta i Haasa da bi zatim ostao bez posla, jer je američka momčad u 2021. dala priliku debitantima Micku Schumacheru i Nikiti Mazepinu.

Do tada se Magnussen i nije proslavio, u 119 utrka koje je započeo, samo se jednom popeo na postolje. To se dogodilo prije osam godina u njegovom debiju u Formuli 1 (McLaren) na VN Australije kada je bio drugi.

Za sezonu 2021. danski vozač je navodno dobio ponudu da se natječe u drugim serijama, uključujući Formulu E, što je odbio. Poručio je da bi se 'radije bavio nečim drugim nego utrkivanjem' da mu je jedina opcija bila Formula E.

'To nije serija za mene. Ako je to jedina opcija, radije ću raditi nešto drugo umjesto utrkivanja. Vožnja električnog automobila je bolja nego kad vas netko udari u testise, ali jedva', napisao je Danac u svojoj novoj knjizi All or Nothing' (Sve ili ništa).

Ovaj 29-godišnjak tako si je definitivno zatvorio vrata Formule E, natjecanja u kojem mnogi vozači Formule 1 vide alternativu pa su ga tako vozili, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne, Nelson Piquet Jr., Jerome d’Ambrosio, Sebastien Buemi, Nick Heidfeld…, a od sljedeće sezone i Antonio Giovinazzi.