nizozemska liga

Šutalo igrao u pobjedi Ajaxa, Sosa i Medić utakmicu gledali s klupe za pričuve

05.05.2024 u 17:06

Bionic
Reading

Hrvatski stoper Josip Šutalo odigrao je čitav susret za Ajax u 4-1 (1-0) gostujućoj pobjedi protiv Volendama u susretu 32. kola nizozemskog nogometnog orvenstva dok su Borna Sosa i Jakov Medić ostali na klupi 'kopljanika'

Golove za Ajax postigli su Taylor (25, 77), Akpom (64) i Brobbey (70) prije no što je Benamar (80) ublažio poraz Volendama.

Ajax je sada peti na ljestvici s 52 boda, šest manje od četvrtog AZ Alkmaara, dok je Volendam ovim porazom izgubio sve izglede za ostanak, pretposljednji je s 19 bodova, sedam manje od 16. Excelsiora koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak.

Ranije u nedjelju je PSV Eindhoven osigurao 25. naslov prvaka Nizozemske pobjedom 4-2 nad Spartom Rotterdam prekinuvši tako šestogodišnje čekanje na trofej. Povela je Sparta golom Metinha, a onda je u 19. minuti izjednačio Said Bakari autogolom. Nakon toga, Johana Bakayoka dovodi PSV u vodstvo u 26. minuti, ali tri minute kasnije Olivier Boscagli zabija autogol i Sparta izjednačava. Boscagli se iskupio za autogol u 67. minuti kada je zabio za 3-2 za PSV, a Jordan Teze je u 78. minuti zabio četvrti gol za prvake.

PSV-u je trebao samo bod da osigura naslov nakon što su u 32 prvenstvene utakmice doživjeli samo jedan poraz. PSV je četiri kola do kraja prvenstva prvi s nedostižnih 87 bodova, dok je  Feyenoord drugi sa 75 bodova. Treći je Twente sa 63 bodova. Sparta je deveta s 43 boda.

Standings provided by Sofascore