teški dani na poljudu

Utučeni Mislav Karoglan uoči derbija s Rijekom otvoreno progovorio o ostavci

06.04.2024 u 13:38

Bionic
Reading

Uzdrmani Hajduk sutra u derbiju 29. kola SuperSport HNL-a gostuje kod vodeće Rijeke na Rujevici (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv). Jadranski derbi najavio je trener 'bilih' Mislav Karoglan iza kojeg je turbulentan tjedan nakon dva poraza od Dinama

Hajduk je uzdrman, Poljud se zatresao nakon dva vezana poraza od Dinama u prvenstvu i Kupu, a sve je 'začinila' i Torcida koja je sav bijes i nezadovoljstvo iskazala divljanjem na stadionu te po splitskim ulicama.

U takvoj teškoj atmosferi Mislav Karoglan mora pripremati momčad za sutrašnji derbi s Rijekom (19.30 sati, MAXSport1, MAXtv), a uz sve to je zbog ozljeda ostao bez nekoliko glavnih igrača.

Kako je bilo ukazati se među igračima nakon što je predsjednik Jakobušić kazao da ste podnijeli ostavku?

'Smatrao sam da je ostavka moralan čin. Predsjednik smatra da svatko mora nositi svoju odgovornost, da ja i igrači moramo snositi dio odgovornost', kazao je na početku Karoglan te otkrio kako misli podići momčad u ovom trenutku:

'Momčad se može podignuti razgovorom, treningom i pozitivnim rezultatom. Imali smo dobar niz neporaženosti, ali i puno ozljeda, to te nitko ne pita...'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Kakva je situacija s ozlijeđenim igračima?

'Livaja je out... Mi smo imali pravog Livaju, vrhunskog 75 minuta jednu utakmicu protiv Rijeke. On je ekstremna klasa ali.... Imali smo planove da igramo s njim i Kalinićem, nije se ispunilo... Nakon toga se krpao, druga ozljeda, meni je žao, on je nositelj klase, s Nikolom bi imao novu dimenziju. Obje ozljede su mehaničke to je još i gora stvar. Dajaku je out... Vidjet ćemo koliko može Uremović, on pokušava... Imamo dovoljno igrača, vidio sam da momci žele i da su sposobni uz jednu malu dozu sreće donijeti pozitivan rezultat. Imamo veliki broj igrača pod ugovorom...', pričao je Karoglan koji je otkrio i može li možda Ivan Perišić krenuti od početka i odigrati poluvrijeme:

'Sve radimo u dogovoru s njim idemo u interesu njega, pa i cijele Hrvatske. Sve radimo u najboljem interesu i dogovoru s liječnicima.'

Možete li Hajduk u ovom trenutku pobijediti na Rujevici?

'Vjerujem da moji igrači mogu pokazati veliku dozu inata i prkosa. Poraz ostavlja efekta, imali smo par utakmica da okrenemo sezonu. Da si zabio penal Lokomotivi, par situacija u derbiju.... Kad pobjeđuješ pritisak je manji, ovako te sputava. Vidio sam to i prije, i sada... Nama se nije pretvorio niti jedan u pozitivnu priču. Možda sutra kliknemo, samo to nam treba', nada se trener Hajduka te dodaje:

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Rijeka je vodeća, ja sam siguran da će momci dati sve od sebe. Ključ je dati sve od sebe i da se svi skupa nakon utakmice možemo pogledati u ogledalo. Oni će ući u utakmicu agresivno, mladi su, ali imaju i nekoliko iskusnih igrača. Postoji razlog za to što su tu gdje jesu. Imaju brzinu i intenzitet, to je za njih dobro. Ne bih ja puno o njima, fokus je na nama i da mi izvučemo maksimum. Uz dužan respekt Rijekinoj kvaliteti, fokus je kako da se mi vratimo na naš optimalni nivo.'

Koliko je Nikola Kalinić spreman odigrati tri utakmice u osam dana?

'Bio je plan da on i Livaja igraju i skupa, u početku smo ga dozirali, kasnije je imao ozljedu. Sad se vratio, ali sad nema Livaje, tako da Kalinića moramo maksimalno koristiti. Pogotovo zato što je jučer Čuić dobio crveni karton, tako da smo ostali na Kaliniću i Trajkovskom kao špicama', razmišlja Karoglan koji otkriva i na koje golmane može računati:

  • +21
Polufinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

' Tu su Lučić i Bezeljak, oni idu u Rijeku...'

Je li Karoglana iznenadilo što je Pukštas trenirao odmah nakon derbija?

'Znamo kakav je on karakter, momak ima budućnost, ima puno toga na čemu mora raditi, on je na dobrom putu', zaključio je Mislav Karoglan.