NOVI SOFTVERSKI ALATI

Moći ćemo zvučniku reći kad treba početi snimati video ili pozvati Uber

23.07.2020 u 16:15

Bionic
Reading

Amazon je omogućio upravljanje aplikacijama za operativne sustave Android i iOS koristeći glasovne zapovjedi za pametni zvučnik Alexa

Amazon je objavio više novih alata namijenjenih razvojnim programerima, među kojima je vjerojatno najzanimljiviji Alexa for Apps. Taj alat omogućava dodavanje funkcionalnosti Alexe u aplikacije za Android i iOS.

Testirali su ga u TikToku, Uberu, Yellow Pages i Sonicu pa je već sad moguće od Alexe glasovno zatražiti početak snimanja videa u TikToku ili otvaranje aplikacije Sonic. Naručite li Uber putem Alexe glasovni pomoćnik će vas pitati želite li prikaz lokacije vozača na mapi.

S vremenom će razvojni programeri dodavati tih funkcionalnosti i u druge aplikacije, pa ćete moći glasom ih otvarati, na brzinu pretraživati, doći do više informacija i ključnih značajki, putem aplikacije Alexa, smartfona u koje je Alexa ugrađena i pratećih uređaja poput slušalica Echo Buds.

Ovo bi Alexi moglo dati prednost u odnosu na druge glasovno upravljanje digitalne pomoćnike kao što su Siri i Google Assistant jer će funkcionirati na obje softverske platforme.

Ali, to bi moglo značiti više rada za razvojne programere, piše Engadget.

TikTok | Alexa – How TikTok is using Alexa for Apps Izvor: Društvene mreže / Autor: TikTok