ŠEST SEKUNDI DO SAVRŠENSTVA

Postanite majstor Vinea

28.01.2013 u 15:50

Bionic
Reading

Može li se u šest sekundi napraviti video koji će prenijeti neku poruku svijetu? U Vineu su uvjereni da može, a evo i kako

Twitter je nedavno lansirao svoj odgovor YouTubeu - Vine.

Baš kao što se Twitter proslavio kratkim tvitovima, namjera je Vine proslaviti kratkim videosnimkama.

Iako je aplikacija Vine, pomoću koje se mogu izrađivati i objavljivati kratke videosnimke, dostupna samo za Appleove telefone i tablete, mnogi su već Vine proglasili novim internetskim čudom.

Korisnicima pak, još uvijek nije previše jasno što se točno i kako može snimiti za šest sekundi.

Postupak je zapravo veoma jednostavan.

Potrebno je otići u App Store i preuzeti aplikaciju Vine na svoj uređaj.

U aplikaciju se može prijaviti postojećim Twitter profilom ili samo svojom e-mail adresom.

Ukoliko se ulogirate Twitter profilom, Vine će automatski stvoriti profil koristeći podatke s Twittera. Ukoliko se ulogira pomoću e-mail adrese, potrebno je popuniti podatke poput korisničkog imena, lozinke i ostalog.

Nakon stvaranja Vine profila, svaki korisnik može početi stvarati svoje videouratke.

Dovoljno je ulogirati se u aplikaciju Vine i na početnom zaslonu u gornjem desnom uglu odabrati ikonu kamere.

Kako biste započeli sa snimanjem, jednostavno pritisnite prstom ekran. U gornjem dijelu pojaviti će se zelena traka koja će pokazati napredak snimanja. Odignite prst s ekrana kada želite prestati snimati.

Snimku možete potom pregledati i odabrati želite li je izbrisati ili objaviti. Odaberete li nastavak rada sa snimkom, aplikacija će vam ponuditi mogućnost dijeljenja na Twitteru ili Facebooku. Bez obzira koju društvenu mrežu odaberete, video će se pojaviti i na stranici Vinea.

Snimku možete i pohraniti za kasniju objavu jednostavnim uklanjanjem kvačice uz 'Share on Vine'.

Nakon što ste odabrali gdje sve želite podijeliti video, možete dodati ime ili komentar uz video i pritiskom na 'Done' on odlazi u internetska bespuća.

Imajte na umu da su svi Vine profili trenutno još uvijek javni i nije moguće ograničiti vidljivost nekog od videa, iako će ta mogućnost biti aktivirana u budućnosti.

Također, iako Vine ne ograničava što ćete snimiti i objaviti, Twitter i Facebook imaju pravila prema kojima ne dopuštaju objavljivanje uznemirujućih ili nepoćudnih videouradaka.

Tako bi se pojedini korisnici mogli naći u neprilici ukoliko objave video koji ne odgovara njihovim uvjetima korištenja. S druge strane, isti video vjerojatno mogu mirne duše objaviti na stranici Vinea.