MINISTAR BEZ PORTFELJA

Goran Marić: U hodu će se ustrojiti novo ministarstvo

20.10.2016 u 08:50

Bionic
Reading

Goran Marić: U hodu će se ustrojiti novo ministarstvo

'U Vladi ću biti zadužen za državnu imovinu, središnje urede, za agencije i za fondove, u kojima je poprilično niska razina učinkovitosti. Znamo kakvi su problemi s neaktiviranom državnom imovinom i mislim da najveći gospodarski potencijal leži u državnoj imovini, uz godinama nataložene poteškoće. Mislim da će biti jako puno posla i da će on biti težak, ali to je temelj za gospodarski oporavak Hrvatske', kazao je novoizabrani ministar Marić.

Marić je potvrdio da će nakon nekog vremena dobiti portfelj, odnosno da će biti osnovano novo ministarstvo, o čemu je tportal pisao.

Naime, upitan koliko je dugo razgovarao s premijerom Plenkovićem o preuzimanju tih područja, Marić je kazao: 'O tome se razgovara već danima, ali kako je ranije bio izglasan Zakon o Vladi, onda će se sada u hodu ustrojiti odgovarajuće ministarstvo za ovaj portfelj.'

Još nije sasvim jasno kada bi trebalo biti ustrojeno novo ministarstvo. 'Treba najprije napraviti sustavnu analizu. Svi znamo da su agencije na niskoj razini učinkovitosti, koliko nestandardizirano postupaju u trošenju sredstava i u korištenju poslovnog prostora, tako da najprije treba napraviti analizu, a na temelju te analize doći ćemo do naziva ministarstva', kazao je Marić.

Otkrio je i koji će mu biti prvi potez. 'Prvi potez bit će snimanje svih spornih točaka, neriješenih problema u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), u kojem je golemi zastoj, što se mora 'otkočiti'. Od Jadrana do kontinenta previše je spornih, neriješenih točaka. Gospodarstvo je u jednom dijelu paralizirano zbog tih neriješenih točaka i to ću svakako potaknuti, ali istodobno radit ću na otklanjanju svih nepravilnosti i prepreka za poslovne aktivnosti', kazao je Marić.

U ovom trenutku neće biti osnovano ministarstvo, kazao je pak nakon potvrđivanja Vlade novi premijer Andrej Plenković. 'U ovom trenutku imamo 19 ministarstava. Meni je drago da je s nama u Vladi moj kolega i prijatelj te iskusni saborski zastupnik, doktor Goran Marić. Njemu je povjerena koordinacija Središnjeg državnog ureda i agencija. Mislim da na taj način možemo popuniti svojevrsne praznine koje su dosad uočene u radu ranijih Vlada. Kada obavimo detaljnije analize, vidjet ćemo kako to urediti na najbolji način', rekao je Plenković.

449224,449148,449095,449069