QUEER FORUM

Grbin: Ponosan sam što drugovi iz Europe u Zagrebu pokreću LGBTIQ+ kampanju

27.04.2024 u 13:45

Bionic
Reading

Uoči europarlamentarnih Queer forum SDP potpisao je pristupnicu Rainbow Roseu, LGBTIQ+ mreži koja djeluje u sklopu Stranke europskih socijalista (PES) te koja će u kampanji za europske izbore promovirati jednakopravnost svih osoba, bez obzira na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet

''Želimo da se glas LGBTIQ zajednice čuje prvo u SDP-u a onda kroz SDP i u Hrvatskoj. Ponosan sam što su naši drugovi iz Europe odlučili u Zagrebu pokrenuti ovu kampanju, jer to pokazuje da prepoznaju naše vrijednosti i naše zalaganje za te vrijednosti'', istaknuo je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Osnivanjem Queer foruma, SDP želi ukazati na važnost borbe za sve obespravljene članova društva, rekao je voditelj forma Karlo Vedak, a osim LGBTIQ osoba, to su i radnici te migranti.

''Queer forum neće biti neko vijeće mudraca koje će govoriti u ime zajednice već će pružiti ruku toj zajednici kako bi artikulirala potrebe i zahtjeve LGBTIQ zajednice'', poručio je Vedak.

Borbu za ravnopravnost kroz europske institucije najavo je i kandidat SDP-a za Europski parlament Bojan Glavašević.

  • +11
Predstavljanje europske socijaldemokratske LGBTIQ+ kampanje za izbore za Europski parlament “Come Out and Vote!” Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

''Bili smo rame uz rame s LGBTIQ zajednicom i kada je bilo teško i kad smo postigli neke stvar. Želim vam obećati da na nas možete računati kao saveznike i saveznice koji će uvijek isporučit onaj maksimum koji možemo iz pozicije europskih zastupnika'', kazao je Glavašević.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic / Pixsell