I TO NA STUDIJU MEDICINE

Novo žarište: Zaraženo još 17 stranih studenata u Splitu

05.10.2020 u 14:41

Bionic
Reading

Novo žarište koronavirusa pojavilo se na Splitskom sveučilištu, na kojem je samo do ponedjeljka otkrivena 21 novozaražena osoba - od čega su čak njih 17 studenti medicine koji pohađaju nastavu na engleskom jeziku

Tijekom vikenda, podsjetimo, objavljeno je da je zaraženo šest osoba upravo s ovog studija.

'U samoizolaciji su i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju medicine na engleskom jeziku se i dalje odvija na daljinu i to za sve godine studija. Zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta u Splitu, odnosno Centra za epidemiju COVID-19, Medicinskog fakulteta, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, svi dionici su upoznati sa svim i situacija je pod nadzorom te nastavni procesi na Sveučilištu u Splitu nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom', objavili su u ponedjeljak na ovom sveučilištu.

Za studente i zaposlenike otvorili su telefonski broj (099/COVID19, odnosno 099/2684319), na kojem se mogu dobiti sve relevantne informacije vezane uz ovu bolest.

Onim studentima koji nemaju za pomoć nekog bliskog omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština, u suradnji sa Studentskim centrom i Studentskim zborom.

'Apeliramo još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta, tako i u svoje slobodno vrijeme', poručuju iz Sveučilišta u Splitu.