zaklada vigilare

Ovo su zvijezde najvećeg festivala konzervativaca - TradFesta

20.11.2017 u 10:23

Bionic
Reading

U organizaciji Zaklade Vigilare u ponedjeljak navečer u Zagrebu počinje drugi TradFest – festival, kako organizatori kažu, 'konzervativizma i progresivne kulture'

Na ovogodišnjem TradFestu okupit će se neki od najpoznatijih hrvatskih konzervativaca poput Davora Ive Stiera, saborskog zastupnika i političkog tajnika HDZ-a, zastupnice u Europskom parlamentu Marijane Petir i predsjednika Zaklade Vigilare Vice Johna Batarela.

Glavna međunarodna konzervativna zvijezda ovogodišnjeg TradFesta bit će Chris Smith, republikanski zastupnik u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

  • +4
Prošlogodišnji Festival tradicije i konzervativnih ideja - TradFest 2016. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Tijekom trodnevnog programa na TradFestu će govoriti, između ostalih, studentski kapelan, don Damir Stojić, Ivana Foretić iz udruge Vigilare, Roger Kiska iz Kršćanskog pravnog centra u Londonu i bivši profesor filozofije na belgijskom Katoličkom sveučilištu Louvian Stephane Mercier.

'TradFest je festival tradicije i konzervativnih ideja nasuprot takozvanih ‘naprednih’ i militantno-sekularnih ideja i politika koje su na nasilan i revolucionaran način pokušale zatomiti, kao što i danas nastoje uništiti, izvorne tradicionalne, konzervativne i kršćanske temelje kulture u Hrvatskoj, Europi i zapadnom svijetu.

TradFest na proaktivan način želi potaknuti promišljanje i djelovanje, to jest reakciju na negativne ‘napredne’ pojave te potaknuti i promicati povratak na tradiciju, red i konzervativne vrednote', poručili su organizatori iz Zaklade Vigilare.