odgovor na prozivke

Paus: Ne radi se tu o antikorupcijskoj koaliciji nego o spašavanju Grbina

03.05.2024 u 11:24

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus komentirao je u četvrtak prozivke čelnika SDP-a da će IDS, koji se ne vidi u sastavljanju antikorupcijske vlade, morati račune polagati svojim biračima rekavši da se tu ne radi o antikorupcijskoj koaliciji nego "o spašavanju predsjednika SDP-a Peđe Grbina"

"Pokušao je to napraviti nakon što je prepustio predsjedniku Zoranu Milanoviću volan svoje stranke na parlamentarnim izborima, pokušao je to napraviti okupljanjem neke šire koalicije koja bi bila neprincipijelna, a sada pokušava prebacivanjem krivice na ostale dionike u tom procesu jednostavno skinuti sa sebe odgovornost", ocijenio je Paus dodavši da Grbin "ne može pobjeći" od odgovornosti za rezultat koalicije "Rijeke pravde" koji su ostvarili na parlamentarnim izborima.

Podsjetio je da je IDS bio na prosvjedu protiv imenovanja Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika i protiv lex AP-a, kao uostalom i sve ostale lijevo liberalne stranke.

"Mislim da se u ovom slučaju ne radi o antikorupcijskoj koaliciji već se tu radi o spašavanju Peđe Grbina odnosno njegove kože", ustvrdio je predsjednik IDS-a.

Na pitanje treba li Grbin podnijeti ostavku, odgovorio je da će o tome odlučiti tijela SDP-a i da se u to ne želi miješati.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u srijedu u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije, da su SDP-ove pozicije tu jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS. Referirajući se na IDS koji se ne vidi u sastavljanju antikorupcijske vlade budući da "nema suglasja oko niza zakona", Grbin je istaknuo da će IDS morati račune polagati svojim biračima.

"Gospodo iz IDS-a, kada na stol dođe glasanje o tome da razriješimo Turudića s mjesta glavnog državnog odvjetnika, a doći će, ili da maknemo "lex AP" kako ćete glasati? Možete glasati za naš prijedlog, ili ćete se napokon razotkriti i glasati sa HDZ-om", kazao je Grbin u Puli te dodao da će IDS račune polagati biračima koji ih nisu birali da podržavaju HDZ i ostavljaju na snazi katastrofalne odluke koje je HDZ u zadnjih nekoliko godina donio.