PREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković o 'bijelom, žutom ili smeđem' štrajku te o Turudiću: Nije ovo izbor za miss

29.01.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković obratio se javnosti

Upitan vjeruje li da se može postići dogovor sa sucima koji štrajkaju već drugi tjedan, Plenković je ponovio da je vlada već dvaput značajno povećala plaće sudaca. 'Nakon što smo povećali plaće sudaca, dogodio se štrajk pravosudnih službenika. Ono što je ministar govorio tada više ne stoji. Prema tome, razgovori da - ucjene ne. Štrajk bijeli, žuti ili smeđi - meni je svejedno', rekao je i ponovio da u ovom mandatu Vlade neće biti ispunjen glavni zahtjev sudaca - indeksacija plaća.

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Šoban / PIXSELL

Zamolio je, kako je rekao, mrvicu fleksibilnosti i kolegijalnosti drugih skupina koje koriste predizborni period kako bi zatražile veće plaće.

  • +13
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Vanesa Pandzic

Ponovio je kako je procedura izbora glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića bila transparentna te da je predložen temeljem jednoglasne odluke povjerenstva. 'Hoće li se on svidjeti svima ili ne... pa nije to izbor za miss', rekao je, ustvrdivši da je presudila zrelost u nastupu i način Turudićevog odgovaranja na pitanja.

Upitan brine li ga najava prosvjeda obrazovnog sindikata, rekao je: 'Ne brine me ništa. Mi znamo da osam godina brinemo o svakom hrvatskom čovjeku', rekao je i dodao da Vlada prema svima želi biti pozitivna. 'Toliko smo mirni jer znamo da radimo dobro. Hrvatska javnost ne vidi razlog za prosvjede i štrajkove', istaknuo je premijer.

Plenkovića nije iznenadilo pokretanje istrage protiv bivšeg savjetnika ministra Filipovića Jurice Lovrinčevića. 'Očekujem da se ta Mostova afera rasvijetli do kraja', komentirao je.