VRUĆE TEME

Halilović otvoreno o svojoj budućnosti i potezu izbornika Čačića

Bionic
Reading

Barcelona je u subotu s uvjerljivih 6:0 pobijedila Sporting iz Gijona i preuzela vrh tablice. Momčad našeg Alena Halilovića, pak, ostala je na dnu tablice i u preostala tri kola morat će spašavati prvoligaški status

Iako je malo tko sumnjao u novu pobjedu Barcelone, tek kada pogleda konačni rezultat, odnosno novih šest pogodaka u protivničkoj mreži, bit će impresioniran. Međutim, na terenu to i nije bilo toliko uvjerljivo kako rezultat sugerira. Posebice u prvom dijelu, kada su gosti, točnije Alex Menendez, kod 0:0 promašili nemoguće. Potom je Messi, nakon jednog nespretnog pada vratara Cuellara, zabio za vodstvo, ali su gosti u samoj završnici prvog dijela promašili nemoguće, odnosno domaćini su s gol crte vadili loptu.

U drugom dijelu sudac Carlos Clos Gomez dosudio je čak tri penala za domaćine, ali i pokazao crveni karton Ognjenu Vranješu. I naravno, utakmica se nije mogla drugačije rasplesti nego tako.

'Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, u drugom smo ipak malo posustali, ali moram konstatirati da je Barcelona zabila neke golove iz spornih situacija. Naravno, mogu Rakitiću i njegovim suigračima samo čestitati na pobjedi, dok nama za utjehu ostaje dobar dojam', izjavio je za tportal.hr nakon utakmice hrvatski reprezentativac Alen Halilović, kojeg u Barceloni očito prate s velikim zanimanjem te je nakon dvoboja bio jedini igrač gostiju koji je stigao među novinare.

Naime, interes je porastao posljednjih tjedana kada se sve glasnije komentira njegova situacija, odnosno mogućnost povratka u matični klub, to jest Barcelonu.

'Znam i vidim da se puno piše, ali i svašta zaključuje. Meni, a čujem i od vas koji ste jedini pitali Enriquea što misli o mom povratku, nitko ništa nije rekao. I zato se mogu složiti s Barceloninim trenerom, još uvijek nije vrijeme za razgovor na tu temu. I pred Barcelonom, ali i pred mojim klubom tri su najvažnije utakmice sezone. Barceloni za naslov prvaka, a nama za ostanak u ligi. I vjerujte mi, uistinu mi je to trenutno najveća preokupacija.'

Vjerujem da je uistinu tako, ali sigurno imate nekakvih planova i ambicija vezano za sljedeću sezonu?

'Imam, naravno. Želio bih se vratiti u Barcelonu i tamo se izboriti za minutažu. Ali da bih to uspio, moram i preostale tri utakmice u Sportingu odigrati na nivou.'


Barca 6-0 Gijon HD All Goals & Full Highlights...by football-goals-live
Koliko ste zadovoljni svojim igrama i napretkom?

'Iskreno, vrlo sam zadovoljan, iako sam čitao navodne izjave trenera Abelarda kako je nezadovoljan mojim zalaganjem. Ja mogu samo odgovoriti da me taj isti trener ove sezone koristio u najviše utakmica, a po ocjenama novinara znao sam biti i najbolji igrač svoje momčadi. Naravno, svjestan sam da postoji još elemenata koje mogu i moram bolje, ali uvjeren sam da sam u ovih 30-ak utakmica u jednoj od najjačih svjetskih liga ipak nešto naučio i usvojio.'

Dojam je da ste, osim na nogometnom planu, stasali i u stavu prema obvezama. Najbolje se to vidjelo u Budimpešti, kada ste se zagrijavali cijelo drugo poluvrijeme a da vam izbornik Čačić nije dao ni minute. Profesionalno ste to primili?

'Ne znam kako bih drugačije i smio. Na meni je da kao 19-godišnji igrač prihvatim sve što trener i(li) izbornik od mene traži. Tako je bilo i u Mađarskoj. Naravno, bilo mi je žao što mi nije dao ni minute, ali tko sam ja da protestiram? Izbornik je taj koji odlučuje tko će i koliko igrati. Također, on je taj koji će odlučiti i hoće li me i dalje zvati. Ja jedino što mogu jest truditi se na terenu', zaključio je Alen Halilović, koji je i u subotu protiv velike Barcelone odigrao svih 90 minuta.

A ako je pri izlasku s terena zaradio i pljesak 77.299 gledatelja, onda to valjda znači i dobrih 90 minuta.