RAČUNALNA SIGURNOST

Microsoft je zadnjim sigurnosnim nadogradnjama možda ugasio vaš VPN

03.05.2024 u 11:33

Bionic
Reading

Pojedini korisnici tvrde kako su je problem nestao nakon što su deinstalirali i ponovno instalirali svoju aplikaciju za VPN

Ako odjednom imate problema s vašom virtualnom privatnom mrežom (VPN), za to bi mogla biti kriva travanjska sigurnosna nadogradnja Microsoftovog operativnog sustava Windows.

Potencijalno problematične su sigurnosne nadogradnje s oznakom KB5036893 ili nadogradnje u pretpregledu koje nisu sigurnosnog karaktera.

Mogu biti pogođena računala koja koriste izdanja Windows 11, 10 te Windows Server 2008 i novija.

Pojedini korisnici kažu kako njihovi VPN-ovi i dalje rade nakon instalacije spornih nadogradnji, dok se drugi žale kako je kriptirana veza na njihovim računalima prekinuta.

U divu iz Redmonda trenutno rade na zakrpi koja bi trebala riješiti problem. Trebala bi stići s narednim izdanjem nadogradnji.

Ako ne možete ili ne želite toliko čekati, problem možete riješiti tako što ćete deinstalirati sve sigurnosne nadogradnje.

Također, pojedini korisnici tvrde kako su je problem nestao nakon što su deinstalirali i ponovno instalirali svoju aplikaciju za VPN, piše Engadget.