blistav efekt

Zaboravite na balayage: Ova trendi varijanta posvjetljivanja kose je vrući hit

06.05.2024 u 12:23

Bionic
Reading

Prirodnije od balayagea, foilyage je tehnika bojanja koja je tako privlačna zbog blistavog efekta koji daje kosi. Sasvim dovoljno da se nametne kao trendi boja ovog proljeća

Prije nekoliko sezona balayage je zavladao je u krugovima trednseterica, ovu tehniku bojanja kose bilježila je neviđenu popularnost u frizerskim salonima. No, balayage bi vrlo lako mogao biti skinut s trona zahvaljujući foilyageu, varijanti balayagea, koja je sve privlačnija, a kosi daje željeni dašak svježine. Tako poželjno za sunčane dane pred nama.

Što je foilyage?

Foilyage je tehnika bojanja koja je dobila je naziv od engleske riječi 'foil' što znači aluminijska folija. Princip se bazira na tome da se naprave fini plavi pramenovi na kosi pomoću četke, zatim ih omota aluminijskom folijom kako bi se dobila svijetlo plavu kosu.

'Dok klasičnim balayageom izbjeljujemo do sedam tonova, tehnikom foilyageom postižemo izbjeljivanje do devet tonova,' objašnjava Sofiane Cheloufi, ambasadorica Schwarzkopf Professionala. Još jedna razlika od balayagea je to da je korijen kose izraženiji kako bi se vizualno osigurala dubina.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Foilyage je prikladan za sve tipove kose, bilo da je kovrčava, ravna, kovrčava, duga ili kratka…A što se tiče boja za kosu, ova metoda izbjeljivanja je idealna za smeđu kosu kojoj se želi dodati prirodan sjaj. Pogodan je i za svijetlu kosu (plavu i crvenu) kada je se želi dodatno posvijetliti.

No, važno je imati na umu da je korištenje aluminijske folije posebno je agresivno za kosu, pa važno posebnu pažnju pridati njezi kose. Nakon svakog šamponiranja nanesite regenerator i hranjivu masku, a stručnjaci za kosu preporučuju odlazak kod frizera svakih 3 do 6 mjeseci.