LIGA KUP

Evo kako je 17-godišnji debitant spasio Liverpool

29.11.2016 u 23:27

Bionic
Reading

Liverpool je na svom Anfield Roadu u četvrtfinalu Liga kupa pobijedio drugoligaša Leeds 2:0. Otpor gostiju slomila je maloljetna nada 'redsa' Benjamin Woodburn...

Dugo je Liverpool lomio žilavu momčad Leedsa. Bez obzira na to što su 'redsi' u izvrsnoj formi, drugoligaš se sjajno držao i u četvrtfinalu Liga kupa imao 'aktivnih' 0:0 do pred sam kraj utakmice.

Pomogao im je i menadžer Liverpoola Jürgen Klopp koji je na teren izveo drugu momčad - priliku je dao igračima koji ove sezone baš i nisu igrali previše - a one najvažnije je poštedio. Tako je i Dejan Lovren odgledao utakmicu s klupe.

Meč je u 76. minuti golom za 1:0 prelomio do tada nevidljivi Divock Origi, a Leedsu je presudio 17-godišnji debitant Benjamin Woodburn. Maloljetni Velšanin zabio je u 81. minuti za konačnih 2:0 te je izazvao pravu euforiju na Anfieldu. Ušao je u 67. minuti i pokazao da u budućnosti mogu računati na njega. Tako je sa 17 godina i 45 dana postao najmlađi strijelac u povijesti 'redsa' oborivši rekord Michaela Owena koji je svoj prvi gol postigao sa 17 godina i 143 dana.

Uoči utakmice Klopp je dobio i lošu vijest - najmanje do kraja godine neće moći računati na brazilskog reprezentativnog veznjaka i ponajboljeg igrača Premiershipa ove sezone Philippea Coutinha (24) zbog ozljede ligamenata desnog gležnja koju je zadobio tijekom subotnjeg susreta protiv Sunderlanda.

'Philov oporavak će trajati najmanje pet tjedana', izjavio je Klopp.

Coutinho je dosad postigao šest golova ove sezone u svim natjecanjima. 'Njegov izostanak nije opravdanje. Bez obzira koliko dobar bio, on sam ne odlučuje utakmice. Ovdje radimo na momčadskoj igri i bez obzira na to što je Coutinho važan dio naše momčadi, možemo se snaći i bez njega i to ćemo pokazati', zaključio je Klopp.

Polufinale Liga kupa u utorak je izborio i Hull City te je nakon jedanaesteraca izbacio vodeći sastav druge lige Newcastle. Nakon 90 minuta bilo je 0:0, a poslije 120 minuta 1:1. Prilikom izvođenja penala domaći su bili uspješniji 3:1.