ANTON MATKOVIĆ

Hrvatski dragulj na meti velikana, Zekić poručuje da ne žuri, a on priča o Realu

05.05.2024 u 10:12

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka napravili su veliki korak ka osvajanju četvrtog mjesta u SuperSport HNL-u, posljednjeg koje vodi u Europu sljedeće sezone, svladavši na svom terenu izravnog suparnika Lokomotivu s uvjerljivih 3:1 u dvoboju 33. kola. Junak pobjede domaćih s dva gola je 18-godišnji Anton Matković (65, 79).

Jednom je mrežu domaćih pogodio i prvi strijelac lige Ramon Mierez (76), dok je poraz gostiju ublažio Marin Šotiček (90).

Talijanski mediji učestalo pišu kako su nogometni velikani Inter, Milan i Atalanta zainteresirani za usluge 18-godišnjeg Matkovića, a tomu svjedoče i skauti koji su na Opus Arenu došli uživo pratiti nastup hrvatskog nogometnog dragulja.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nakon utakmice i fantastične igre Anton je rekao:

'Ovako trebamo nastaviti, ne trebamo poletjeti nakon ove pobjede, moramo ostati na zemlji, a meni to nije problem. Skroman sam dečko. Bili smo bolji. Prije utakmice su govorili da je Lokomotiva za nas Real Madrid, a mi smo pokazali tko je Real Madrid,'

  • +13
Osijek - Lokomotiva, SuperSport HNL (4.5.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Borna jaksic/PIXSELL

'Njega prati sveti Ante, igra fantastičan nogomet. Nije on ni svjestan svoje snage. Naravno, ima tu još nedostataka, ali zaslužio je ovo. Svaki dan mu govorimo da ima još puno stvari za popraviti. Dobro je odgojen, pravi je profesionalac. Neki dan smo igrali jednu prijateljsku utakmicu, a on mi je rekao: 'Treneru, ja sam ovdje prije godinu i pol dana igrao u juniorima, i to stopera.' Ovaj klub je prije žurio s prodajom igrača, a u ovom trenutku se nadam da će i Anton i njegovi agenti i roditelji biti prizemni i da će shvatiti da u Osijeku može jako lijepo odrasti', spustio je loptu na zemlju trener Osječana Zoran Zekić koji se dotaknuo i nastavka karijere prvog strijelca lige Ramona Miereza kojemu je ponuđen novi ugovor:

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Razgovarali smo neki dan i rekao sam mu da dobro razmisli hoće li negdje imati ljubavi i podrške kao ovdje. Jako nam puno znači. Prošao je puno klubova i normalno je da razmišljaš o svemu kad dobro igraš i kad dobro zabijaš. Ali ako nije neka velika razlika, možda mu je bolje da ostane tu jer je ovo već njegov grad i priča fantastično hrvatski. Uvjeren sam da će to dobro ispasti', zaključio je Zekić.