fešta u šumi

Splićani uz grah na Marjanu slave Praznik rada

01.05.2024 u 12:28

Bionic
Reading

Brojni Splićani i njihovi gosti u srijedu su, na Međunarodni praznik rada, pohodili Park šumu Marjan u kojoj je podijeljeno više od 3500 porcija graha koje im je pripremio Studentski centar

Na platou kod ZOO vrta podijeljen je besplatni ručak za kojeg su neki u redu čekali i sat vremena. Organizator, gradska tvrtka Žnjan, se u okviru manifestacije Sudamja pobrinula pripremiti bogat program, ali i druge aktivnosti kojima su privukli brojne posjetitelje.

Lorena Šipić iz tvrtke Žnjan i voditeljica manifestacije, rekla je da su grah od rane zore pripremali djelatnici Studentskog centra, te da ove godine imaju povoljnu ponudu craft piva, dok su na štandovima posjetiteljima ponuđene razne vrste hrane, ali i brojni suveniri.

​Na tradicionalnoj podjeli graha bio je i gradonačelnik Ivica Puljak koji je građanima čestitao Praznik rada.

Građane su na Marjan besplatno vozili gradski autobusi, a zbog velikog broja građana koji su na taj način željeli doći na Marjan, u jednom je trenutku došlo do kraćeg zastoja.

U programu za najmlađe nastupio je Svijet čarolije s dječjom cirkuskom predstavom nakon čega se pozornica amfiteatra pretvorila u mini disco. Za ostatak zabave zadužena je grupa Mjesni odbor.